Посрещачът на  шампиона Полша Вилфредо Леон бе избран за Най-полезен

...
Посрещачът на  шампиона Полша Вилфредо Леон бе избран за Най-полезен
Коментари Харесай

Вилфредо Леон: Благодаря на Господ! Това е забележителна година

Посрещачът на  първенеца Полша Вилфредо Леон бе определен за Най-полезен състезател (MVP) на Европейското състезание по волейбол за мъже, което се организира в Италия, България, Северна Македония и Израел.

На финала " Дружина полска " надигра европейския първенец от 2021 и международен отличник от 2022 година Италия с 3:0 гейма, пред близо 11 000 фенове в " Палазо Дело Спорт " в Рим. Това е втори огромен трофей за Полша през тази година, откакто преди този момент тимът воден от Никола Гърбич завоюва и волейболната Лига на нациите.

" Благодаря на Господ, тъй като единствено той знае, по какъв начин старателно аз работих. Това е забележителна година. Смятам, че цяла Полша е щастлива. Мечтаех да печеля тези два златни медала - и аз го направих! Сега чакам продължение на този път и квалификациите за олимпийските игри в Париж ", каза Леон в изявление за Volley News.

Квалификациите за Олимпиадата ще се проведат от 30 септември до 8 октомври, като Полша ще спори за една от двете олимпийски визи на шампионата в Сиян (Китай). Там ще вземат участие още още тимовете на България, Китай, Аржентина, Нидерландия, Канада, Мексико и Белгия.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР